< Hoppa till innehåll

100% Gratis Webbsida

Idag berättar jag hur du kan skapa en webbsida som är 100% gratis, helt utan några som helst förbindelser. Den senaste tiden har mycket av mitt fokus legat på AI och framförallt skapandet av AI bilder. Häromdagen kom jag ihåg en sak som jag tänkt skriva om, men som inte blivit av, förrän nu .

Jag spenderar mycket tid på att lära mig nya saker, och kan i perioder helt nörda in mig i det som intresserar mig för stunden. För ett par år sedan var det intresset att försöka lära mig HTML, CSS och SEO. Jag behövde ha en plats där jag kunde testa det jag skapade live, och helst då utan att det skulle kosta skjortan.

Jag testade några olika webbhotell, men ofta är de billiga under en kort period och plötsligt börjar de dra pengar för prenumerationer som är mycket dyrare och som löper i minst ett år. Samtidigt behöver man även köpa ett domännamn, och de sammanlagda kostnaderna var för höga bara för att testa och leka lite.

Låter det krångligt?

För den som tycker att det verkar krångligt att skapa en webbsida på det sättet jag förklarar här, kan istället använda sig av min egen sajt. De är inte bara billiga utan erbjuder betalning månadsvis, utan en massa bindningstid. Jag betalar 50 kr i månaden för den här sida, istället för närmare 4000 kr/år som skulle betalas årsvis på mitt gamla webbhotell. Om du registrerar dig via min länk så hjälper du dessutom mig, eftersom jag får lite rabatt för varje person som regfistrerar sig via min länk.

Till slut köpte jag en egen server och slapp därmed kostnaden för webbhotell, men stötte istället på andra problem. Servern jag köpte var en ganska billig variant, och prestandan var därför inte särskilt hög. Visserligen gick det att ha en webbsida på den, men den tog lång tid att ladda och det var besvärligt att redigera den.

Nu mera använder jag servern som en extra hårddisk där jag förvarar sånt som ljudböcker och bilder. Fördelen är att jag alltid har tillgång till innehållet på servern, oavsett var jag befinner mig. Så länge jag har internet. Men nu var det inte det jag skulle skriva om idag

En egen webbsida som är helt gratis

Vill du istället ha en helt gratis webbsida så läs vidare.

De flesta som är intresserade av program, programvaror, programmering och annan liknande tech har garanterat hört om GitHub. Github är lite grann som Googe Drive fast för programutvecklare.

Om du inte redan har ett konto där, så behöver du registrera dig innan du går vidare.

När du registrerat dig behöver du skapa ett nytt repository, och det gör du genom att klicka på + tecknet uppe i högra hörnet.

Namnge sedan repositoryn till *ditt användarnamn*.github.io (OBS VIKTIGT)

När detta är gjort behöver du bara ladda upp dina filer för din webbsida, alternativt skapa dem i Github.

Skapa eller ladda upp HTML, CSS, JS och alla andra filer du behöver för din webbsida och se till att strukturen hålls, annars kommer den inte fungera. När allt är uppladdat och placerat på sin plats i strukturen är det dags att testa om det fungerar. Klicka på settings i din repository.

Sådär! Då var det klart!

https://creepybits.github.io/


Om du tycker att jag gör ett bra och viktigt arbete med att informera om fusk och problem inom Försäkringskassan, så får du gärna skänka ett bidrag. Jag lägger mycket av min fritid på att göra research och skriva om detta ämnet, så att du och alla andra kan få informationen. Det kostar även pengar att driva denna sidan, pengar som jag tar ur egen ficka.

För att skänka en slant kan du skanna bilden här nedanför i din swish app, och swisha ett valfritt belopp.

Skänk en slant med hjälp av PayPal

Skänk en slant och betala med kort

Dela med dina vänner
Publicerat iTech