< Hoppa till innehåll

Återkommer Snart

Min områdeschef var i Göteborg idag. Det sägs att han kom (från Stockholm) för att ge oss lite information. Informationen bestod i en dryg timme lång powerpoint presentation som framför allt innehöll information de flesta av oss visste redan. Därför är jag inte helt övertygad om att powerpointen var det egentliga syftet bakom Göteborgsbesöket.

Nu kanske jag låter lite narcissistisk, eller bara som att jag lägger lite väl stort värde på min egen person (det finns en skillnad). Jag tror att jag var huvudsyftet till att områdeschefen kom till Göteborg just nu, även om det säkert fanns andra saker som han passade på att göra när han väl var här.

Varför tror jag det då?

Jo, för efter powerpoint presentationen så berättade min närmsta chef att hon och områdeschefen behövde prata med mig i enrum. Jag ska erkänna att jag kände mig som att jag råkat ut för ett bakhåll, och att det ändå är rimligt att berätta för mig innan att -dels att mina chefer behöver prata med mig och dels (åtminstone generellt) vad det kommer att handla om. Så att jag åtminstone får en chans att förbereda mig mentalt, eller eventuellt be att en facklig representant är närvarande.

Nu var inte samtalet särskilt allvarligt (eller på sätt och vis var det väl det), men jag tycker inte att det sköttes på ett rätt och bra sätt. Särskilt inte när själva samtalet handlar om att tala om för en anställd var som är rätt och bra.

Den här webbsidan har upptäckts av någon eller några på Försäkringskassan, och det har visat sig att vissa saker jag publicerat är gränsfall för vad man får publicera när man arbetar på en statlig myndighet.

Exempel på sådant är Försäkringskassans logga, allting som har samlats in antingen under arbetstid eller med hjälp av arbetsdatorn. Jag har inte särskilt mycket sådant vad jag kan minnas, och tror att det mest handlar om statistik och mer eller mindre allmän information. Vidare måste jag bli mer tydlig om att det jag skriver om är mina enskilda åsikter, och inte mina åsikter som handläggare på Försäkringskassan .

Nåväl, jag tycker att invändningarna är rimliga och jag har därför valt att tillfälligt avpublicera alla inlägg som rör Försäkringskassan direkt. Detta eftersom jag behöver tid att noga gå igenom vart och ett av inläggen för att se om där finns något som bryter mot reglerna, och i så fall plocka bort det innan återpublicering.

Kolla gärna mina AI relaterade inlägg så länge!

Anledningen att jag skriver det här inlägget är dels för att förklara varför alla inlägg helt plötsligt har försvunnit, men också för att använda detta inlägg som en placeholder som man dirigeras till om man klickar på länkar för att komma till mina inlägg om Försäkringskassan.

När jag försäkrat mig om att inläggen följer de regler jag har att förhålla mig till, så återpublicerar jag dem igen. Om man vill få en liten notis när det sker så kan man med fördel prenumerera på mitt Nyhetsbrev som skickas ut en gång i veckan. Det gör man genom att fylla i sin mejladress här nedanför.

Dela med dina vänner
Publicerat iFörsäkringskassan