< Skip to content

Grandson – Pustervik, Fredag 13

Igår spelade Grandson på Pustervik i Göteborg, och jag var där. Av någon anledning verkar Granndson vara relativt okänd, åtminstone bland mina vänner och bekanta. Detta trots att två av hans låtar finns med på The Suicide Squad original soundtrack. Det är såklart möjligt att mina vänner och bekanta inte sett filmen, eller reflekterat över musiken i den. Troligast är kanske att hans låtar inte direkt spelats i svensk radio och på uteställen.

Jag upptäckte själv Grandson av en slump för ungefär 2,5 år sedan, genom Spotifys funktion för att söka efter liknande musik som den man gillar. Sedan dess har jag gillat nästan allt han släppt, och det var inte förrän nu i somras som jag upptäckte att det fanns åtminstone en person i min närhet som också gillar honom. När jag för någon månad sedan såg att Grandson gjorde reklam på Facebook så köpte jag snabbt på mig två biljetter, tacksam över att ha någon att gå tillsammans med.

Pustervik är en relativt liten lokal i Göteborg, vilket gjorde att kvällen blev en mycket intim upplevelse. Vilket på sätt och vis känns väldigt “Grandson”, eftersom min uppfattnign av honom är att han vill vara nära sina fans hellre än distansera sig.

Kvällens förband: Death By Romy

Death By Romy, Grandson, Pustervik

Ett band som jag inte tidigare hört, men som helt klart hade ett antal bra låtar. Att kategorisera musikstilen är inte helt enkelt, men Ones To Watch kallar det för en unik Goth pop.

As an artist, DeathbyRomy displays a clear identity that she has no trouble delivering in her music or to her constantly growing number of fans. Now, it is only a matter of time until Romy and her goth aesthetic to carve out a significant niche in the music world.

Ones To Watch

Grandson

Grandson, Pustervik, Death By Romy
Grandson Photo credit Ethan Miller

Jag var först lite orolig för att han bara skulle spela låtar från sitt senaste album I love you, I’m trying. Inte nödvändigtvis för att de nya låtarna inte är bra, men de är annorlunda och jag har inte riktigt hunnit vänja mig vid dem. Min oro var helt obefogad, och de allra flesta låtarna var de som gjorde att jag först började gilla Grandson.

Låtar som Blood // Water, Overdose, Rock Bottom, Dirty och Riptide fick igång publiken rejält.

Grandson har ett stort personligt engagemang när det gäller mental ohälsa, och har själv berättat om hur det är att leva med bipoära symptom med maniska perioder varvat med depression. Något som han även ägnade tid åt under kvällen.

Hela kvällen var mycket lyckad. Både Death By Romy och Grandson gjorde bra ifrån sig, och spelningarna blev mycket intima på grund av valet av lokal. Pustervik stora scen rymmer 900 personer, och som man kanske kan se i klippen så var det långt från utsålt.

Det var inga som helst problem att ta sig fram och tillbaka till baren eller toaletten. Min vän som var med gick även fram till första rad, precis framför scenen, ett par gånger. Och även om det var mycket folk, så var det inga problem att ta sig fram.

Om du någonsin får möjlighet att se Grandson, gärna på en mindre scen, så missa inte det tillfället!


På min blog kan du läsa om allt från samhälle och politik, till teknik och mitt arbete som handläggare på Försäkringskassan.

Du kan prenumerera på nyhetsbrev genom att ange din mejladress här nedan, och på så sätt få ett mejl när det finns nya inlägg.

Dela med dina vänner
Published inPersonligt