< Hoppa till innehåll

Grattis På Födelsedagen!

Idag säger jag grattis på födelsedagen till mig själv! Hur gammal blir jag då idag? De flesta av er skulle antagligen gissa någonstans mellan 28-32 (ni får själva avgöra om det beror på mitt höga självförtroende, eller mitt låga förtroende för er förmåga att gissa rätt), eller kanske runt 20 (om man går efter mental ålder).

Jag fyller 45 år idag och eftersom medellivslängden för män i Sverige är 81 år, så kan man nog säga att jag är i övre medelåldern nu.

Grattis till allt du inte åstadkommit

Under mina 45 levnadsår har jag helt och totalt misslyckats med att gifta mig och skaffa barn.

Jag har heller inte lyckats skaffa mig någon särskilt lyckad karriär.

Under mina 45 år har jag heller inte lyckats skrapa ihop tillräckligt med pengar för att få låna pengar till att köpa ett hem.

Grattis till det du har åstadkommit

Trots att förutsättningarna kanske inte varit de allra bästa, så har jag åtminstone lyckats med att ta en universitetsexamen inom rättspsykologi.

Jag arbetar naturligtvis inte med något som ens kommer i närheten av ämnet jag studerat, utan arbetar på Försäkringskassan.

10 000 kr frågan: Vad hände, och var det värt det?

I princip så levde jag mitt liv som om det var ett enda långt party fram tills jag var 35 år gammal. Sex, drugs (preskriberat!) och alkohol.

Helt utan en tanke på hur jag eventuellt påverkade de i min omgivning, eller ens hur det påverkade mig själv i längden, så gjorde jag vad jag kände för just för stunden. Konsekvenser? Det är sånt som händer andra!

Som till exempel när jag plötsligt bestämde mig för att lämna flickvän, lägenhet och allt annat för att dra till Egypten och arbeta.

Eller som när jag träffade en tjej online. Hon bodde i Alabama och jag lämnade återigen precis allt och reste dit. Lovade henne guld och gröna skogar, och höll det löftet fram tills nästa gång jag fick ett infall.

Om jag ångrar mig? Det är en enormt svår fråga att svara på.

Givetvis önskar jag ibland att jag hade allt det jag nu saknar, men jag är inte det minsta förvånad över att jag inte har det. Givet det liv jag levt och de val jag gjort. Samtidigt är det svårt att ångra alla de upplevelser jag haft just på grund av de val jag gjort, oavsett om valen i sig kanske inte var de bästa (när man ser tillbaka).

Det bästa man kan göra är att acceptera resultatet av de val man gjort och det liv man levt, för om man inte gör det så kommer hela livet fyllas av ånger och depressioner.

Jag kan givetvis inte beskriva hela mitt liv i detta enda inlägg, utan det här är bara ett axplock som ger en fingervisning om handling och konsekvens.

Ikväll ska jag i alla fall gå ut och ta en öl med en vän jag inte har träffat på många år, och jag ser väldigt mycket fram emot detta.

Om du vill köpa mig en öl, så kan du gärna swisha en slant genom att öppna din swish app och skanna bilden nedanför.

Om du föredrar PayPal så kan du använda denna länken: PayPal

Vill du ge en födelsedagsgåva med kort, så kan du göra det här: Köp en öl till mig!

Dela med dina vänner
Publicerat iPersonligt